И.Гешев: "Време е да бъде изметен политическия боклук"

  15 Май 2023, 18:21     


Главният прокурор Иван Гешев показа оставката си, а след това демонстративно я скъса и хвърли.

Иван Гешев - главен прокурор на България
Бяха поканен до 10.00 ч. да си подам оставката. Бепе споменато моето семейство и, че ако не го направя някой "ще натисне копчето ENTER" с някакви неща с някакви видеоклипове и затова по-добре да проявя благоразумие, защото живота продължава. Свършваше с "don't worry be happy".

Гешев заяви, че не го е страх и направи кратка хронология на свършеното от него до този момент. В началото са приети действия срещу битовата и организираната престъпност.

Иван Гешев - главен прокурор на България
За първи път разследвахме дела за тероризъм за зловредното руско влияние, което никой не разследваше и небеше проблем до този момент. Даже някои бивши министър-председатели подаряваха кученца на Путин, мисля, че бяха каракачански овчарки. Продължихме и с недосегаеми олигарси, а сега се крият в различни дестинации - Дубай, Сърбия, пазени вероятно от руснаците, плащайки на лобисти суми от 350 000 $ срещу българската прокуратура. 

Според обвинител №1, прокуратурата е атакувана от политическа мафия, олигарси и престъпници, които искат да продължават да крадат. Той посочи още, че преди няколко месеца получил предложение за посланик на Израел или Турция.

Иван Гешев - главен прокурор на България
Казаха, че е от Бойко Борисов. Не го взех на сериозно. След това в Украйна казаха, че ако Путин дойде в България ние ще изпълним законовите си задължения и ще го предадем на Международния наказателен съд. 

Гешев засегна и опитът за атентат срещу него и подчерта, че към разследването ще се включи Европол и други, които не пожела да спомене.

Иван Гешев - главен прокурор на България
Сутринта в понеделник мой приятел ми се обади, близък до ГЕРБ и каза, че Бойко Методиев Борисов му се е обадил и попитал къде е семейството ми. Той казал, че не знае. Той казал "а не знаеш". Семейството ми беше в една приятелска държава, подпомогната от една приятелска прокуратура.

Главният прокурор подчерта, че остава на поста.

Иван Гешев - главен прокурор на България
Ще довърша мандата си и е време да бъде изметен този политически боклук, съжалявам за това определение, това не е моя работа, а на българския народ.

Гешев е посъветвал Сарафов да подаде оставката си, предвид предателството му към българската прокуратура и допълни, че ако той не я подаде, утре Гешев ще му я поиска.
 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите