Главният секретар на МВР напуска

  04 Април 2024, 15:23     

Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска поста си. Той е подал заявление за освобождаване от длъжност. От Министерството на вътрешните работи обясниха, чe Коцев се оттегля по собствено желание. Преди него главен секретар беше Петър Тодоров. През лятото на миналата година след убийството на Алексей Петров вътрешният министър Калин Стоянов поиска отстраняването на Тодоров и заяви, че вече му няма доверие. Първоначално президентът Румен Радев отказа да го освободи, а впоследствие той сам подаде оставка. Тази сутрин премиерът Николай Денков коментира, че Коцев от доста време е бил подложен на натиск от Калин Стоянов. 

Николай Денков, премиер в оставка
"To й поне от месец - два ми казва, че има колебания дали да остане, защото не може да си върши добре работата. Оказван му е натис да напусне, защото не можели да работят заедно. Когато в една институция, не могат да работят хората като екип, наистина става много трудно. Това, което и аз се стремях през цялото време е да запазя министрите, да работят като екип. До голяма степен успях. Ако в едно министерство, ключовия главен секретар и министъра не могат да се разберат, то нещата не вървят. 

Да, но е важно да разберем дали има несходство в характерите или не могат да се разберат какво да разследват?

Денков: "Тези въпроси ги задайте на тях. Аз с министър Стоянов много отдавна не съм говорил, той се дистанцира от нас, даже не идва и на Министерски съвети. Аз също вече му нямам доверие. Той си е тръгнал по неговия път, ще видим докъде ще го докара". 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите