Европейски град на спорта - Монтана официално подаде кандидатурата си

  20 Октомври 2022, 19:07     

Монтана официално представи кандидатурата си за Европейски град на спорта. Световната и вицеолимпийска шампионка в  скока на височина Йорданка Благоева е  лице на кампанията, кандидатурата на Монтана подкрепят и звездите на българския спорт  Стефка Костадинова и Весела Лечева.

1СХ: Златко Живков – кмет на община Монтана
/ Ние сме от малкото европейски градове , които кандидатстват за Град на спорта. + Смятам, че имаме своите основания да кандидатстваме за подобно признание. Монтана развива 28 вида спорт.+ Освен трите колективни  спорта  – футбол – мъже, волейбол – мъже и баскетбол – мъже. И много и различни индивидуални  състезатели по индивидуални спортове.  + Монтана е спортен център заради големия интерес което има във града и големите традиции които имаме ние в тези спортове .  това е заслуга на всички хора които са работили през дългия период и през тези години назад, и аз се надявам , че това може да ни помогне през декември , когато Брюксел трябва да одобри  градовете в Европа, и ние да бъдем подредени в този списък, което би било изключителна  чест и за аматьорския и професионален спорт./

ВИДЕО:
Ако Монтана бъде одобрена за Европейски град на спорта града ще бъде домакин на престижни спортни прояви и състезания през цялата следваща година.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите