20 политически формации във Врачанско ще участват в местните избори

  19 Септември 2023, 17:51     

Срокът за регистрация на политически партии, местни коалиции и инициативни комитети за местните избори изтече. Това обявиха от Общинската Избирателна комисия във Враца.

Изтече срокът за регистрация на политически партии, местни коалиции и инициативни комитети за участие в местните избори на 29 октомври.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца:
До последният срок се регистрираха 15 политически партии, 3 местни коалиции, един независим кандидат за общински съветник и един независим кандидат за кмет на кметство. 

Нито една политическа формация не е била върната, заради нередовни документи, допълни още председателят на общинската комисия.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца:
Имаше леки забележки, които се отстраняваха по време на самата регистрация, единствено част от кандидатите сигнализираха при нас, че имаха проблем с банковите сметки, но това е от системата на някои от банките. Не сме върнали никой до момента.

А от днес започна и поименното регистриране за общински съветници, кмет и кметски наместник.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца:
Приканвам всички максимално бързо да подготвят документите, т.к. при констатиране на нередности комисията има възможността в срок да отстранят своите забележки, да заповядат отново, затова нека го направят своевременно, за да имат достатъчно време ако има нередовност на документите да могат да ги отстранят в срок.

Срокът за поименното регистриране изтича до 17.00 ч. на 26 септември.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите