Еднократна помощ от 250 лв. за осмокласниците

  15 Юли 2020, 18:56     0

Еднократна помощ от 250 лв. ще получат осмокласниците за новата учебна година. Това реши днес правителството. Новата помощ се отпуска по реда на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. От нея могат да се възползват семейства, чиито деца са записани в осми клас на държавно или общинско училище за предстоящата учебна година. Условието е децата да живеят постоянно в България и да не са настанени за отглеждане извън семейната среда. Друго изискване е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв.

Средствата ще се изплащат на два пъти. 50 на сто от нейния размер ще се получават след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът - в началото на втория срок, но при условие, че детето продължава да посещава училище.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства. Заявления за помощта могат да се подават след записване на детето в осми клас, но не по-късно от 15 октомври.
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатитеVashiat_Nadejden_turgovec