Заради жесток побой във Враца: Обсъждат мерки за повече сигурност

  13 Март 2024, 19:54     

След жесток побой на млад мъж във Враца, местната власт и полицията ще обсъдят как да се повиши сигурността в града. Последното брутално нападение се е случило на 8 срещу 9 март на пл. Хр. Ботев, където няколко човека са нанесли побой над 37-годишния Георги Георгиев и негови приятели, без да има конкретна причина. Пред медиите пострадалият заяви, че става въпрос за банда, която вилнее в града от доста време. 

Въпреки, че грозната сцена се е случила преди повече от четири дни, официална информация от органите на реда все още няма. Това, което се знае за пребития Георги Георгиев е от медийни публикации. Включително и, че има задържани за побоя. В района на инцидента нашия екип забеляза, че са разположени десетки камери за видеонаблюдение. От местната администрация съобщиха, че записите от общинските камери вече са на разположение на разследващите. 


Калин Каменов, кмет на Враца:
"Имаме записи от видеокамерите. Те са предадени на органите на реда. Утре ще Ви дадем повече информация. Няма информация защото най - вероятно хората просто искат да се погрижат за здравето си, вместо да подават сигнали". 

Случаи като този не е единичен, категоричен е кметът. Затова  местната администрация инициира среща с полиция, прокуратура и общински инспекторат, на която да се набележат повече мерки за сигурност. 

Калин Каменов, кмет на Враца:
"Имаме няколко идеи, които да реализираме заедно по отношение на сигурността, както като подкрепа от страна на общината към полицията, така и обратно към наша страна, създаване на допълнителни звена, така, че да подобрим реда и сигурността в нашия град". 

Сред предложенията за повече сигурност са още камери за видеонаблюдение в целия град. 

Калин Каменов, кмет на Враца:
"Да обсъдим къде да има още камери, какъв тип камери, за сигурност, за трафик, за трафик, скрити, публични. За да бъдат обхванати повече конфликтни зони в нашия град, така, че да има повече сигурност". 

Срещата е предвидена за утре сутрин в 9:30 часа, а резултатите от нея ще станат ясни час по - късно. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите