Заради "Барселонагейт" - поискаха имунитета на Бойко Борисов

  31 Май 2023, 19:00     

Прокуратурата поиска депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради разследването с къщата в Барселона. Той обаче беше категоричен, че няма да се откаже от имунитета си доброволно. Според него не е случайно, че прокуратурата го поиска точно сега. 

Бойко Борисов, председател на ГЕРБ
"Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец? Целта е да няма правителство - ясно и точно. Нямам къща в Барселона. Това не е случайно."

Втората политическа сила, която води преговори за правителство с коалицията на Борисов, не даде отговор как ще гласува в пленарната зала относно имунитета на бившия премиер. БСП бяха категорични,че ще гласуват ЗА падането на имунитета.

Георги Свиленски, БСП
"Най резонния път е да си даде имунитета сам, това са го правили десетки народни представители, когато се чувстват невинни, когато човек е виновен се крие тука зад тези 4 стени и си пази имунитета. Нещото, което мразят българските граждани е имунитета на депутатите".

От ДПС запазиха мълчание по темата. Останалите политически сили в Народното събрание поискаха Борисов да остане без имунитет.  Предложението за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ е изготвено във връзка с досъдебното производство, известно като "Барселонагейт", по което са събрани доказателства за пране на пари.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите