За успешно завършено образование: Випуск 117 на СУ "Хр. Ботев" се дипломира

  19 Юни 2024, 19:12     

48 са успешно дипломиралите се зрелостници от Средно у-ще „Христо Ботев“ във Враца, като 33-ма от тях са отличници. Преди връчването на документите за придобито средно образование, директорът на врачанската Алма Матер им пожела преди всичко късмет.

Виктор Кръстев – директор на СУ “Хр. Ботев“
Ето че настъпи и днешният ден, дългоочакван за вас, затова, защото оттук-нататък се откриват нови хоризонти във вашия живот. Затваряте страниците на ученическия живот и на младостта. Затваряте страниците на безгрижието. От днес нататък всички вие ще бъдете ангажирани няколко пъти повече, затова защото където и да сте - дали ще бъдете на студентските скамейки във висшите учебни заведения, дали ще бъдете в чужбина или ще бъдете във фирми. Където и да сте трябва да поемете с нови сили, да преодолявате препятствията. Но, в същото време не забравяйте, че сте врачани, не забравяйте нашия град и не позволявайте пътеката до училище да потъне в забрава и трева. 

С почетен знак-плакет за отличен успех от обучението си и от държавните зрелостни изпити, както и за свои изяви на международни форуми и публикации в местен и национален печат, бе удостоена Преслава Николова. За изключителния си успех тя получи и сумата от 500 лв. Еднократната стипендия е по инициатива на проф. д-р Иван Гаврилов.

Преслава Николова - ученичка от СУ "Хр. Ботев"
Днес ме отличиха с пълна отлична оценка на Държавния зрелостен изпит по БЕЛ и на ДЗИ по Философия. Като аз мисля да се занимавам с психология и се подготвях две години именно за тази специалност в СУ. 

За Преслава полученото признание й е отнело много време и труд и споделя, че най-много ще й липсват преподавателите.

Преслава Николова - ученичка от СУ "Хр. Ботев"
Начинът, по който ме научиха, да се развивам с труд и с усилие. Най-вече учителката по Български и по Философия, също така - г-жа Албена Миланова и г-жа Николчева. Те бяха до мен въпреки всичко и вярваха, дори когато аз не вярвах в себе си. 

За отличен успех в обучението и на двете матури, както и за изявите си в международни форуми и публикации в местен и национален печат, бе удостоена и Теодора Василева, която също получи еднократна стипендия.

Теодора Василева - ученичка от СУ "Хр. Ботев"
Много се радвам, защото виждам, че целият труд, който положих през изминалите 12 години - не само през последната година - си е заслужавал. Занапред смятам да се развивам в сферата на словото, т.е. искам да кандидатствам Българска филология в СУ и някой ден, вероятно, да бъда професионален писател и учител, дай Боже! 

На себе си и на своите съученици Теди пожела най-вече здраве и упорит труд.

Теодора Василева - ученичка от СУ "Хр. Ботев"
Надявам се да постигна всичките си мечти, независимо колко са големи. Да продължавам да съм все така борбена и, надявам се, пътят да ми е красив - със сигурност няма да е лек - но да бъде красив, изпъстрен с много слово и с много добри хора. 

Почетни отличия получиха още четирима випускници – Йоан Тодоров, Георги Иванов, Диана Христова, Паула Георгиева.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите