За предстоящите избори: Борисов и Петков коментираха подготовката за вота

  28 Март 2024, 14:52     

А междувременно днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Сметната палата Димитър Главчев да не приемат поста служебен премиер в бъдещото служебен кабинет. Като мотив той заяви, че не искал да бъдат обвинени ГЕРБ, че управляват през цялата предизборна кампания. А Кирил Петков отново призова да се спестят 100 милиона на българските данъкоплатци и изборите да бъдат 2 в 1.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС 
Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години. А към г-н Желязков ще впрегна цялата агитационна мощ на групата, на партията, на ИК да не ни го причинява.  Просто цялата кампания ще мине все едно ние управляваме. Ние управляваме след като сме спечелили избори, а не да сме втори, трети или пети и да искаш да управляваш цялата държава. 

Кирил Петков – съпредседател на ПП-ДБ 
Връщането днес дава възможност да спестиме 100 милиона на българските данъкоплатци – ПОНЕ ТОВА да направиме – защото, ако направиме изборите 2 в 1 това дава възможност всъщност едно цяло провеждане на избори, ако беше 1+1, да бъде спестено. А това са 100 милиона. Така че в момента трябва да се концентрира президентската институция в разговорите с потенциалните бъдещи служебни премиери, така че да не изпуснеме датата, да може 2 в 1 да се случи. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите