За първи път в училище - НУ„Иван Вазов“ посрещна 94 първокласници

  15 Септември 2023, 17:02     

С химна на Републиката и поздрав на мажоретния състав бе тържествено открита новата учебна година в Начално училище "Иван Вазов" Враца.  

Малина Николова – дир. НУ “Иван Вазов“

Добре дошли скъпи деца и ученици в учебната година, в която НУ "Иван Вазов" празнува 45 години от основаването си и 60 години от построяване на училищната сграда. 

Петя Долапчиева – зам.-кмет на Община Враца

Уважаеми учители, родители, гости, скъпи деца. Честит първи учебен ден от учебната 2023-та-24-та година. Нека да бъде здрава, успешна, нека сбъднете всичките си смели мечти, защото аз съм свидетел, че в това училище мечтите се сбъдват. 

На добър час на всички пожела и председателят на Общински съвет Враца д-р Владимир Христов.

Владимир Христов – председател на ОС Враца

За всички вас, мили деца, днес започва нов път, ново начало, по онова приключение, по което ще намерите скритите тайни на света, скритите тайни на държавата. Така че в това невероятно пътуване до вас ще бъдат и нашите скъпи колеги - учителите от вашето училище. 

Заместник областният управител на Враца Николай Николов също отправи приветствие.

Николай Николов - зам.-областен управител на Враца

Поемате по един интересен път, деца. Възползвайте се по възможно най-добрия начин. Имате учителите, които да ви поведат по него. Аз съм възпитаник на това училище, стигнах до момента в който и моето дете е тук. Може би и за мен е по-специален ден, както за всички вас. 

А училищният праг на образователната институция тази година за първи път прекрачиха 94 първокласници.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите