За малките читатели - обновиха детският отдел на библиотеката към читалището

  07 Декември 2022, 19:35     


В малък празник се превърна откриването на обновения детски отдел към библиотеката на читалището във Враца. Гости бяха децата от детските заведения "Дъга" и "Вълшебница", които изглеждаха, като приказни герои. 

Обновяването на залата е на стойност 5000 лв. А библиотекарите изразиха надежда, с новата визия на детския отдел, да се увеличат и читателите занапред.

Иванка Караиванова - предс. на НЧ "Развитие", Враца:
Ами това е новогодишният подарък за детския отдел при НЧ "Развитие". От дълги години тук не беше правен такъв ремонт. Решихме че трябва да създадем действително условия за нашите малки посетители, читатели и успяхме да го направим. Изказвам благодарността си към АЕЦ "Козлодуй" които ни помогнаха в това наше начинание, но преди всичко да благодаря на нашите служители в библиотечния отдел, които изцяло се включиха , положиха изключително много усилия и направиха това което вие виждате сега.

Въпреки, че книгите в детския отдел са предназначени за деца до 14 години, библиотекарите винаги се стараят да набавят нови детски книжки за всички възрастови групи.

Владислава Иванчева - гл. библиотекар при НЧ "Развитие":
Приоритет са ни децата от 0 - 7 години, защото нашият стремеж е да стимулираме това да се случва в семейството от най-ранна детска възраст, затова създадохме и тази читателска зона, която е за най-малките приятели на книгите и всеки със своя родител или с над може да седне и да прочете от достъпните за неговите размери главичка с книги.


Не липсват и дарители на книги, споделиха от библиотеката.

Иванка Караиванова - предс. на НЧ "Развитие", Враца:
Даже онзи ден имахме едно дарение от един младеж, който подари съвсем нови книги, купил ги от книжарницата доне си, "аз съм израснал в това читалище искам да направя дарение за тези малки деца".

До края на месеца се очаква обновяване на библиотечния фон на стойност 5 000 лв., които са осигурени по проект. А празникът в библиотеката завърши, като на празник. Всички приказни герои получиха лакомства и снимки за спомен.