За бъдещата Национална детска болница: Стартира подготовката на терена за изграждането й

  07 Май 2024, 19:55     

А днес се очакваше премиерът Димитър Главчев да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата по казуса с многопрофилната болница „Мама и аз”. Той обяви решението си още преди празниците, но към този момент няма информация дали това се е случило.  Целта е да се проверят всички факти и обстоятелства, свързани с издаденото разрешение за изграждане на лечебното заведение. В същото време този следобед Главчев се срещна с министрите на здравеопазването и финансите, на която среща стана ясно, че до края на месец май стартира събарянето на старите сгради, намиращи се на терена на бъдещата Националната детска болница. Министър - председателя увери, че служебният кабинет ще изпълни в цялост поетия ангажимент за обезпечаване на неотложните нужди на Специализираната болница. Тя ще бъде оборудвана с необходимите ѝ нови скенер и рентген. Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лв. за неотложен ремонт на интензивното отделение и изграждане на нов асансьор за нуждите на пациентите и персонала.

Димитър Главчев – служебен министър-председател

Може да ви уверим, че – много приоритети може да има, но според мене за всички приоритет на приоритетите е здравето на българските деца. Колкото до националната детска държавна подчертавам болница – и там обсъдихме известни мерки, аз ще се огранича само с това, че до мисля, че до края на месеца ще стартираме процедура по събаряне на сградите. 

Галя Кондева – министър на здравеопазването

Вече приключи обществената поръчка, направен е избора на изпълнителя по събарянето на сградите, така че до края на месеца това ще бъде първата и важна стъпка. 

Димитър Главчев – служебен министър-председател

Обмислихме варианти и със за мене със задоволство мога да ви съобщя, че всичките въпроси, които поставихте – и за рентгена, и за скенера, и за ремонта на интензивното отделение ще ви бъдат осигурени средства. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите