Високи резултати за възпитаниците на Математическа гимназия във Враца

  04 Юли 2024, 19:07     

Отлични резултати на изпитите от НВО са постигнали седмокласниците от Професионалната природоматематическа гимназия "Акад. Ив. Ценов" във Враца. По математика успехът е два пъти по-висок от средния за страната. Днес над 50 възпитаници на учебното заведение получиха свидетелства за основно образование на тържествена церемония в спортната зала на училището. 

На официална церемония ръководството на Математическата гимназия във Враца връчи свидетелствата за завършено основно образование на 54 седмокласници. Официалната церемония се състоя в спортната зала на гимназията.

Боян Николов - ученик от 7 клас:
Сякаш вчера беше денят, когато ние за първи път пристъпихме на прага на нашето ново училище ППМГ "Акад. Ив. Ценов". Осъзнавайки голямата си отговорност като ученици в едно престижно учебно заведение с дълголетни традиции. 
Петя Сергеева - ученик от 7 клас:
Много бързо този храм на познанието се превърна в наш втори дом и ние имахме възможност да се запознаем със законите на сериозната наука, да участваме в много отговорни олимпиади и състезания, да разкрием някой от загадките на обкръжаващата ни природа.

Седмокласниците са постигнали изключително високи резултати на изпитите по български език и литература и по математика от НВО. 77,51 точки са получили на теста по български, при среден резултат за страната - 54,61. А по математика учениците са се представили отлично, с резултат 84,49 точки, при среден за страната 42,94. Близо 30 от децата са постигнали над 90 точки на изпитите. Боян Николов се е представил отлично и на двата изпита.

Боян Николов - ученик от 7 клас:
От името на седми б клас искам да благодаря на всички които ни подкрепяха през тези 3 години - учители, родители, приятели. Ние сме млади и ни чака дълъг път. Да вървим, нашите мечти ни очакват.

Памела Горановска и Валери Ташев са сред останалите отлично представили се на изпита по математика от НВО. Директорът на математическата гимназия поздрави своите възпитаници за високите резултати.

Татяна Василева - дир. на ППМГ "Акад. Ив. Ценов":
54 успешно завършили седмокласници ще обърнат нова страница в своя живот и ще тръгнат по своя истински път на реализация. И т.к. денят е за равносметка и за похвала - поздравления за всички нашо деца за уникалните резултати, които постигнаха - най-високи за област Враца и по-високи от тези за страната - аплодисменти.

24 седмокласници получиха плакет за отличен успех и активна състезателна дейност. Златен медал взеха 19 от тях, 3-та получиха сребърни, а 2-ма -  бронзови.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите