Ветропаркът в Златията: Без обществено обсъждане и публичност?

  11 Април 2024, 14:58     

Според Боян Аврамов предложението нито е обсъдено с населението на общината, нито намерението е сведено до знанието на съветниците. 

Боян Аврамов, общински съветник 
"Толкова големи инвеститорски намерения се правят на тъмно. Когато искаш да инвестираш 15 - 20 - 50 милиона някъде, трябва да направят някакви обществени обсъждания, да обяснят на хората, какви са ползите и вредите. За да може населението, включително и ние да се информираме какво случва и за голямо съжаление това е работа и на общинската администрация ". 

Според кмета думата е на общинския съвет. Той трябва да вземе принципно решение, без това да струва нещо на общинската хазна. 

Иван Барзин, кмет на Вълчедръм 
"Аз съм мълчал и не съм казал една дума за да не се ловат, че аз съм пристрастен и така нататък. Аз съм бил в Германия и на много места където има такива ветрогенератори. Дали има негативни последствия не знам. Не съм експерт, не разбирам от това и тръгвам с обществото". 

На 26-ти април е насрочено редовно заседание на местния парламент, където отново трябва да присъства инвеститора, който да даде повече подробности. 

Иван Барзин, кмет на Вълчедръм 
"Да дойдат да кажат и тогава общинския съвет да реши. Но пак казвам, каквото и да каже общинския съвет, това не значи, че ще бъдат изградени тук". 

Боян Аврамов, общински съветник 
"Важно е общинските администрации да участват в тия процеси, знаете ли какво? Аз как да гласувам инвестиционно намерение против хората, които са ме избрали. Няма как да се случи". 

Междувременно от земеделския бранш в района се заканиха, ако предложението бъде прието, да излязат на протест. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите