В кулоарите на парламента: Политическият отзвук след клетвата на служебния кабинет

  09 Април 2024, 19:04     

Според лидера на ГЕРБ в новия служебен кабинет доминират лица от кабинета „Денков-Габриел“.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС
И особено с такива знакови министри като Гвоздейков, Вътев, зам.-министрите, които са всички назначени по това време от партията на Промяната, в Екологията, в образованието остава същия. Има всъщност три-четири нови имена. 

Борисов се обърна към избирателите на ПП-ДБ.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС 
Щото виждам как техните лидери се опитват да вменяват вина. Че „някой друг ни е виновен“. Искам да кажа, че двете седмици на преговори нито веднъж по темата правителство и споразумение никой от ДПС не се е намесвал. Освен в „трето римско“ между Кирил Петков и Пеевски за темата 160 души необходими за гласуване, сиреч тези регулатори, които са 160 гласа. Нито веднъж никой не е участвал друг. 

Според лидера на Левицата Корнелия Нинова, служебното правителство е кабинет на ГЕРБ.

Корнелия Нинова – председател на БСП 
Начело с министър-председател г-н Главчев е ясно, че не може да говорим за независим служебен кабинет. Категорично се разграничаваме от всички тези действия, знаете, че гласувахме и против конституцията. Не отидохме и на „квазиконсултациите“ при президента, защото това не бяха истински консултации, това беше опит всички политически партии да бъдат въвлечени като съотговорни към това, което става. 

От "Възраждане" отново заявиха, че служебният кабинет е политически балансиран между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.

Цончо Ганев – народен представител от „Възраждане“
Защото от предишното правителство има 4 ярки лица. Има не само 4 ярки лица, ами единия от депутатите и министър на транспорта е 1лен на ПП-ДБ и оттам-нататък е ясно, че това правителство изпълнява това, което изпълняваше редовното правителство. 

Новия служебен кабинет е създаден с цел да прикрива злоупотреби и купен вот на предстоящите избори. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по адрес на служебното правителство.

Кирил Петков – съпредседател на ПП-ДБ 

Всъщност това, което реално се случи е, че Пеевски и Борисов си наредиха кабинет с една-единствена цел за г-н Калин Стоянов – да покрива най-вероятно – да покрива злоупотреби и купен вот на следващите избори. 

Според Демократичното обединение вътрешният министър ще осигури чадър за купувачите на гласове на ГЕРБ и ДПС. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите