В готовност за зимата - ще има ли населени места без ток във Врачанско?

  25 Ноември 2022, 19:34     

В готовност за зимата е врачанската община. Това съобщи заместник-кметът Цветан Стойчков.

Цветан Стойчков – зам.-кмет на Община Враца:
Договорът, който изтича, е до края на тази година и процедурата, която е направена и сте я видели, е за следващата календарна година. Така че, това, което е в момента, сключваме договор, е за 23-та година доставките. 22-ра година доставките – 1000 тона налична сол имаме в складовите бази. Механизацията на общинското предприятие е приведена в готовност за почистване. Четвъртокласната пътна мрежа, знаете, там имахме малък проблем – 2 пъти пускахме процедури, не се явиха участници. Но при третия опит успяхме, така, да го кажа. Яви се участник и с него сме сключили договор за снегопочистване. 

Кметовете в населените места вече имат сключени договори с арендатори.

Цветан Стойчков – зам.-кмет на Община Враца:
 …като Община Враца, там където има кметски наместници, сме сключили договор по обособена позиция за почистване на селата, вътре в самите села с кметски наместници. Така че, към този етап, готовността, мога да кажа, че е изцяло готова. 

Единственото притеснение на общинската администрация са непочистените електропроводи. На този етап само в две села е извършено, а в четири е обработено частично.

Цветан Стойчков – зам.-кмет на Община Враца:
Част от електроразпределителното дружество, което оперира на територията на Община Враца , все още не си е изчистило навсякъде средно напрежение трасе и знаете, опита от миналата година, имаше села почти седмица и повече нямаха електрозахранване. Това е единственото, което е притеснително. / От тяхна страна имахме, така, уговорката и обещанията, че в рамките до края на месец декември, ще са почистили. 

Вероятно ще бъде сезирано електроразпределителното дружество от местната управа, заради неизпълнения ангажимент.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите