В Деня на християнското семейство - историческият музей в Чипровци събра гости

  21 Ноември 2022, 18:59     

Дарители, приятели и почитатели на историята на чипровския край дойдоха в Историческия музей, за да отбележат заедно Деня на християнското семейство. Празникът бе повод гости и домакини да се порадват на новата визия на музейния магазин, който предлага литература, свързана с чипровските родове и историята на района.

д-р Анита Комитска – дир. на Исторически музей 
Благодаря Ви, че сте тук ..в днешния ден -  Деня на християнското семейство. Празникът Въведение Богородично в храма, който почитат всички християни – католици и православни , отнесете частица от музея за своите близки и бъдете сигурни, че тези сувенири, ще донесат на всички много здраве, щастие, мир,  любов и хармония .

Надя Захариева – представител на партньорска организация
Много сме щастливи, че това успяхме да го направим, поощрявайте хората да пазаруват тука... всеки лев остава във Вашия музей


Над 6 500 туристи са посетили от началото на тази година музея в Чипровци. От години институцията развива контактите си с постоянни партньори. Заедно с читалището и тукашни къщи за гости предлага лекции и демонстрации по тъкане на килими, дегустация на традиционни ястия и разучаване на местни хора. Продължават и месечните групови посещения на възпитаници на детски градини от столицата.