В атмосферата на Коледа - много изненади в празничните дни

  24 Ноември 2022, 19:38     

Богата програма за предстоящите коледни и новогодишни празници представиха от местната власт във Враца. Тази година Коледното дърво на централния площад ще грейне по-рано.

Калин Каменов – кмет на Община Враца:

Ще бъде малко по-рано – на първи декември. А това, което най-скоро ще се случи: утре, от 17:30 часа откриваме Ледената пързалка и Коледния базар. Това ще е първата голяма инициатива за Коледните и Новогодишните празници. 

Откриването на пързалката ще съвпадне със запалването на коледните светлини. Празничната програма ще включва демонстрации на фигуристите от клуб по фигурно пързаляне - Ботевград, огнено шоу и заря. Цените на билетите за пързалката обаче ще бъдат увеличени, заради тока и консумативите.

Калин Каменов – кмет на Община Враца:

8 лв. за възрастни и 5 лв. за деца и ученици. Като по 2 лв. ще се ползват за проходилките или ползването на Пингвина, както го наричат. 

Обмисля се отново някои от часовете по физическо възпитание в училищата да се провеждат на ледената пързалка.

Калин Каменов – кмет на Община Враца:

Опитваме, в момента с Инспектората по образование и с у-щата, да направим така, че сутрин, при възможност, ученици, които искат да провеждат часовете си по физическо, да ги провеждат на Ледената пързалка, безплатно. За да може да получават уроци по какда се пързалят и да имат все пак достъп до нея в часовете си по физическо, без да се налага да плащат за това. 

А врачанският Коледен базар тази година ще бъде най-големият правен досега. Близо 15 са къщичките за сувенири, храна и напитки. Ще има богат избор на кулинарни вкусотии за малки и големи. 

Калин Каменов – кмет на Община Враца:

По  традиция, навръх християнския празник Никулден, на площад Хр. Ботев ще се състои празничен курбан за здраве и благотворителен базар на Никулденски шарани, приготвени от работещите в детските кухни и от Социалното ни предприятие. Тази година средствата, които ще бъдат събрани от продажбите на никулденските шарани, ще бъдат дарени за лечението на Калин, който, знаете, че се бори с онкологично заболяване… 

Коледно-новогодишната програма предвижда освен традиционния празник на врачанските вина, ракии и мезета, още много концерти и събития. А най-очакваният гост – дядо Коледа - тази година ще пристигне още на 1-ви декември, обещават от местната администрация.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите