Трифон Зарезан във Враца - богата програма за 14 февруари

  06 Февруари 2023, 19:23     

С много инициативи и активности на културните институции в града, Враца ще отбележи Трифон Зарезан и празникът на влюбените 14 февруари. Това обяви на пресконференция заместник-кметът Александър Владимиров.

Александър Владимиров – зам.-кмет на Община Враца
БЧК пред Сувенирната палатка – палата – ще извършват своята предвидена програма. Ще раздават валентинки, предпазни средства и т.н. Ще играят игри с желаещите да преминат. Предполагам, че доста млади хора ще се включат във всички тези инициативи. Надявам се и, така – любовта няма възраст и граници – надявам се и останалите да се включат, разбира се. 

От Младежкото звено на Ротари клуб Враца също са подготвили тематично мероприятие.

Александър Владимиров – зам.-кмет на Община Враца
Те също ще са там в района около Сувенирната палата. Ще имат своя благотворителен базар, средствата от който ще използват за закупуване и даряване на образователни игри за детски градини и най-често в, така, предимно в малките населени места. 

В празника ще се включи и екипът на Младежки център – Враца.

Александър Владимиров – зам.-кмет на Община Враца
Младежкият център също ще има своите активности на открито в града. Предвиждат освен, така, доста украсяване на различни места в града и игри, забавления, активности, свързани с на такава тематика – любовна, свързани с празника. 

Ще бъде пресъздаден и традиционният народен обичай по зарязване на лозите.

Александър Владимиров – зам.-кмет на Община Враца
В 12:00 ч. в Етнографския комплекс пък ние заедно със самодейци от НЧ „Милин камък“ с. Мраморен и танцов състав „Хемус“, ще направим възстановка на обичая „Трифон Зарезан“, ще зарязваме в Етнографския комплекс. 

Изненади за празника на влюбените са подготвили и от Младежкия дом.

Александър Владимиров – зам.-кмет на Община Враца
В Младежкия дом до 14 февруари е крайния срок за предаване на творбите за участниците в 23-тия Национален поетичен конкурс, който се казва „Любовта“. Победителите, наградените, отличените автори ще бъдат публикувани на 22 февруари. 

Вечерта на 14 февруари от културната институция организират тематично парти под надслов „Обещай ми любов".