Стрелбата по българския клуб в Охрид - Р. Радев определи като вандалски акт на агресия

  24 Ноември 2022, 19:58     

Недопустим вандалски акт на агресия, така определи президентът Румен Радев снощната стрелба срещу българския клуб в Охрид. 

Румен Радев - президент на България:
Абсолютно недопустим вандалски акт на агресия, която се насажда с десителите в нашата съседка срещу България и българите. Трябва да се разбере от държавното ръководство на Р Северна Македония, от обществото в нашата съседка, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи, на нашето културно историческо наследство. Това е ежедневния начин гражданите на РСМ наистина да поемат по пътя по който те са изразили многократно, че желаят да вървят и разбира се с уважение на към нашата обща история и общи дълбоки исторически корени.

Относно промените в изборния кодекс и връщането на хартиена бюлетина, президентът заяви, че ще коментира едва, когато законът бъде приет на второ четене. А по отношение на мандатите, той отново напомни, че парламентът има важна работа да приема закони сега.

Румен Радев - президент на България:
Има закони които трябва да се приемат сега, а не през лятото, тогава ще бъде изключително късно. Дадох достатъчно време и за работа по тези закони и за диалог партиите да поемат своята отговорност за съставяне на редовно. Иначе ако те са единодушни, че желаят избори веднага, няма проблем. Мандатите могат да се въртят много бързо, но това зависи изцяло от партиите.

А консултациите с парламентарната група на "Български възход" ще се състоя следващата седмица.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите