Статистика - увеличават се безработните в Северозапада

  30 Ноември 2023, 19:42     

Малко над 12 на сто е равнището на безработица в областите Видин, Враца и Монтана и остава два пъти по-високо от средното за страната. Най-малко са безработните в общините Монтана, Враца и Мездра, а най-много в общините Брегово и Макреш.

Светла Узунова, директор РСЗ, Монтана
За сравнение през годината се запазва относ. постоянно равнището на безработица, с лек спад през летните месеци – юни, юли август  Това е свързано и със сезонна заетост, започване на работа в други населени места. 


Над 300 души са се регистрирали в бюрата по труда след насърчителните кампании и трудови борси в Северозапада през октомври. 

Светла Узунова, директор РСЗ, Монтана
През октомври бяха проведени 23 информационни събития за привличане на такива неактивни лица, както и 5 трудови борси в рамките на
националната информационна кампанията на агенцията по заетостта  „Да работиш е яко”.  През октомври са били активирани нови 333 лица, които са привлечени за регистрация в БТ.


Свободни работни места в трите области  традиционно са обявени от държавни институции, училища, предприятия от преработващата промишленост и транспортни фирми.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите