След изборът на Рая Назарян: Бойко Борисов благодари на ИТН за подкрепата

  20 Юни 2024, 18:30     

Лидерът на ГЕРБ бе лаконичен в коментара си за събитията в парламента, след като номинацията на партията му – Рая Назарян – бе избрана за председател на Народното събрание.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС

От това гласуване единственият извод, който може да се направи е да благодариме на Слави и на ИТН. Тайно се надявах… този жест да го направят ПП-ДБ. За съжаление, те са се капсулирали.

Според Борисов изборът на Назарян бил зелена светлина за връщане към процедурата на мандатите.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС

Ние ще се концентрираме в първия мандат. Щото, според мене, той е единствено възможен. Имаме преговорен екип и имаме мисъл по политики, които да говорим. Към днешна дата само можеме да благодарим на колегите от ИТН, че поеха целия пасив и всички се упражниха върху тях, само щото отстояха възможността да тръгнеме в процедури по конституция. 

Борисов все пак заяви, че не би върнал жеста с подкрепа на експертно правителство на ИТН, защото не му бил поискан. От ПП-ДБ заявиха, че парламентът е произвел една лоша и една добра новина. Добрата била, че Народното събрание може да започне работа.

Николай Денков – председател на ПГ на ПП-ДБ

Лошата новина е, че този председател е най-яростният защитник на санкционирания по закона "Магнитски". Рая Назарян съвсем наскоро направи следното изказване: "САЩ са подведени и за ГЕРБ санкциите по "Магнитски" нямат стойност". Явно така се става председател на НС в този случай. Много ясно се вижда от трибуните, по каквито и да било различни поводи, изведнъж изскача някой и започва да говори срещу ПП-ДБ. Това се случва и ще се случва, защото ние сме единствените, които останахме да се борим срещу корупцията и ще продължаваме да го правим. 

Денков за пореден път повтори, че ПП-ДБ ще бъдат опозиция и че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите