След десетилетия: Ремонтират пътя до село Видлица

  16 Април 2024, 18:17     

Не повече от 100 са постоянните жители на монтанското село Видлица. То е едно от най-малките в община Георги Дамяново. През последните години и млади хора търсят имоти тук - заради спокойствието, тишината и чистия въздух. Автобус тук не минава и заради това, почти всеки има личен автомобил. Проблемът е, че дори с него, трудно се стига до селото. 


Нина Петкова, кмет на община Георги Дамяново
Имаме отпуснато финансиране от МРРБ и МФ, това което влезе в бюджета – асфалтиране на пътя, от Републиканския път до с. Видлица с тротоари от двете страни.  За 2024 г. това което ни е одобрено е една трета от средствата. Два милиона са следващите средства в 2025 г. 
 

Политическата криза обаче притеснява местните. 

Нина Петкова, кмет на община Георги Дамяново
Притесняваме се защото при промяната от годините се вижда че няма приемственост между властите, което не е логично и не е правилно,  защото всеки води правилна политика и следващият трябва да я продължи.

Хората са на мнение, че препирните в държавата няма да подобрят живота в малките населени места. 

Илия Йорданов
Трудно, трудно се справят всички хора тука. Наште села нагоре остават с разбити пътища, водопровода на 60 години вече, всичко трябва да се подмени.

   
Въпреки всичко, в селото животът лека полека започва да се връща. Георги е от Чипровци, но от година живее във Видлица. 

Георги Георгиев
Тук съм на квартира и работим към общината, какво ми намерят работа това … Имам доверие само в Бога, станахме лоши хора, завистливи, ядовити, все гледаме един на друг ..мръсно.

Генчо пък е от Русе, но харесал селото и останал тук. 

Генчо Димитров
Повечето хора са бедстващи направо, нема работа, ако има работа е индивидуално. Като цяло пътищата – виждате в какво състояние са …

Надеждата на местните е, че след като пътят бъде ремонтиран, селото ще стане притегателен център за много млади хора. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите