Скейт фестивал „За театъра“

  12 Септември 2023, 20:10     

За втори път скейт общността във Враца имаше официално възможност да се събере и да се наслади на много тематична музика и интересни занимания. Тази година фестивалът бе под надслов „За театъра“ и бе организиран съвместно с Младежки център - Враца. Събитието имаше специално послание към всички млади хора, занимаващи се с екстремни спортове в градска среда.

 

Владимир Митанкин – зам.-председател на Сдружение "Карай сега"

За втори път провеждаме скейт ивент тука, като тая година е насочен към превантивни мерки относно грозни драсканици и рисунки, въобще изобщо вандализъм върху сградата на Театъра и прилежащото й пространство. 

 

Апелът на организаторите бе да се запази чисто пространството пред Драматично-кукления театър за да няма бъдещи вандалски прояви.

 

Владимир Манолов – председател на Сдружение "Карай сега"

Идеята ни е да активираме по всякакъв начин младата общност да проявят малко разбиране и малко съдействие в това да опазим този културен паметник и това място, на което от 20 години се практикуват алтернативни спортове. И не искаме да свързват тази култура на алтернативните спортове с вандалщини и драсканици.

 

Скейт културата не е свързана с разрушение, а с уважение и отговорност към местата, където този спорт се практикува, категорични са от Сдружение "Карай сега". 

 

Тихомир Машов – експерт към Младежки център - Враца

 Всеки един град има нуждата от такава алтернативна и субкултура, защото тя поражда готини хора с различно мислене. Винаги е хубаво да има хора с различно мислене, още повече, че скейт обществото, изобщо тази култура е наистина хубаво да я има всеки град. Хората не бива да съдят това, че, виждаш ли, хората, които практикуват карането на скейтборд, ролери, тротинетки ако щеш, вече както е модерно, велосипеди, байкове и т.н. те драскат. Всъщност, хората, които драскат, са си определени хора. 

От Сдружението поставиха и специални стикери с оригинално послание, които да фокусират вниманието върху опазването на сградата на врачанския театър и пространството около него.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите