Със свой труд - ученици от ПГ„Димитраки Хаджитошин“ ремонтираха две класни стаи

  26 Октомври 2022, 18:24     

С два нови специализирани кабинета, създадени изцяло с труда на възпитаниците си може да се похвали професионална гимназия „Димитраки Хаджитошин“ във Враца. В Деня на строителя и архитекта – Димитровден – в училището отварят врати две изцяло реновирани и оборудвани помещения.

Галина Гетовска – учител в ПГ „Димитраки Хаджитошин“ – Враца:

 Учениците със свой труд и със свои сили, в часовете по практическо обучение ремонтираха, нали, шпакловаха, боядисваха, участваха в монтирането на ламиниран паркет и всички дейности, които бяха необходими, за да превърнат тези стаи в едни красиви, светли и уютни класни стаи.

Помещенията ще се използват и за часовете по интереси и практика на класовете.

Галина Гетовска – учител в ПГ „Димитраки Хаджитошин“ – Враца:

Тази, в която сме, това ще бъде класната стая на 11 клас. Освен за класна стая, тя ще се използва и като кабинет по природни науки и в часовете по занимания по интереси по Химия. Нали, когато учениците от 11 клас бъдат на обекта – това са 2 дена в седмицата. Съседната стая, това е допълнителното помещение, то беше много огромно. Преустроено е, със складова част. Там е вече класната стая на 12 клас. 

Възпитаниците на гимназията се включват с желание и старание в ремонта на двете класни стаи.

Галина Гетовска – учител в ПГ „Димитраки Хаджитошин“ – Враца:

Учениците от 11 и 12 клас, по практическо обучение, но също и учениците – и трябва да благодарим на техните ръководители – също и учениците по учебна практика и от по-малките класове. / Те самите изпитват, нали, удоволствие, удовлетвореност от постигнатото. И са пример и за по-малките. 

Специализираните класни стаи са реновирани изцяло от бюджета на училището. Всички помещения в гимназията се ремонтират с помощта и труда на нейните възпитаници. В часовете по извънкласни дейности, учениците успяват да приложат и творческите си умения по стъклопис, като рисуват върху част от интериора.