Съкращения на щатни места - оптимизират дейността в "Паркинги и гаражи"

  28 Март 2023, 19:30     

Съкращават щатни места в общинско звено "Паркинги и гаражи" във Враца. Предложението до местния парламент внесе кметът на общината. Оптимизацията предвижда още промяна в някои длъжности.

Цветомир Илиев - директор ОП "Паркинги и гаражи"
Реално съкращения на работници в предприятието няма да бъдат извършени, а ще бъдат съкратени незаети щатни бройки, които в годините продължават да не бъдат заети, тъй като с числения състав, който е в момента, ние успяваме да си вършим дейностите. 

Към момента щатните бройки в предприятието са 53, а според предложението ще се намалят на 46.

Цветомир Илиев - директор ОП "Паркинги и гаражи"
Затова ние поддържаме определено количество работници и не е необходимо да ги имаме тези незаети щатни бройки, които да влияят на бюджета на предприятието и на фонд Работна заплата. Идеята е в следващите месеци да започнем да повдигаме заплатите. Тъй като с основната минимална заплата на тези служители, мотивацията да дойдат да работят нови в предприятието е почти невъзможна.
 

Промяната в щатните бройки не е решение на истинските проблеми в предприятие "Паркинги и гаражи", посочи Красимир Ангелов.

Красимир Ангелов - общински съветник
Истинските проблеми са репатриращият автомобил, който, така избирателно репатрира автомобили, има ограничени възможности и не оставя никакво съобщение на хората, на които са им вдигнати автомобилите. Това наистина е един сериозен проблем и тук трябва да се търси решение с промяна на правилник. А иначе паркоматите са наистина едно удобство и една модерна технология, но до тях, както всички виждаме, стои контрольор, което на практика обезсмисля съществуването и смисъла на паркоматите.

Ирина Иванова пък предложи да се поставят повече паркомати в града.

Ирина Иванова - общински съветник
Защото това по някакъв начин ще реши проблемите, които имаме, търсейки контрольора, изпращайки смс-ите - не всеки може да го направи. Докато с паркомата наистина е доста лесно. Да, наистина, в момента седи контрольор до тях, за да упътва хората как да се извърши таксуването. Но след като веднъж си го направил, смятам че от тук насетне няма проблеми. 

Тя допълни още, че заплащането на служителите в Синя зона е наложително, т.к. работят на неблагоприятни атмосферни условия.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите