Рекорден брой СИК-ове в Монтанско: Над 2 200 партийни активисти са назначени

  07 Юни 2024, 19:13     

12 многомандатен избирателен район – Монтана е готов за вота в неделя. Пряко в изборния процес като членове на СИК, ще бъдат ангажирани повече от 2 000 партийни активисти. Часове преди деня за размисъл партиите вече са подменили 5 процента от съставите на СИК.

Петко Петков, говорител на РИК,Монтана
Назначени са общо 2 274 чл. на СИК в област Монтана, като са издадени 102 решения за смяна на членове на СИК по предложение на политическите сили.

Все още в Районната избирателна комисия не са регистрирани организации, които да наблюдават хода на изборния процес в областта.

Петко Петков, говорител на РИК,Монтана
Очакваме да се заявят, тъй като те се регистрират в цик, при нас само представят удостоверение за участие те могат да се представят и в дена на вота.

Засега сериозни проблеми не са възниквали, освен една техническа грешка в електронната система на ГРАО.

Петко Петков, говорител на РИК,Монтана
В системата на ГРАО имало проблем в 4-и СИК, които вместо в Пето осн. училище са посочени в Първо осн. училище, което е отстранена техн. грешка. Това е само в електронната система, не става дума за грешка в разлепянето или в издаването заповедта на кмета.

Общо 12 сигнала за купуване на гласове са проверени от полицията в област Монтана досега. Няма задържани за нарушаване на изборното законодателство.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите