Размяна на обиди доведе до наказания за депутати

  26 Април 2023, 16:02     

 

Размяна на остри реплики в парламентарна зала донесе наказания за депутатите Костадин Костадинов и Манол Пейков. Напрежението започна с обсъждането на идеята за комисия по семейните политики. В предложението, което е на ПП-ДБ, от групата на „Възраждане“ видяха защита на НПО интереси. 

Явор Божанков - народен представител - ПП-ДБ

"Не знам "Възраждане" кога всъщност са против НПО-тата и когато ги дразнят. Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от "лоши" западни компании или по принцип не им харесват НПО-тата".

 Костадин Костадинов - народен представител ПП "Възраждане"

"Не бива да допускаме тази трибуна тук да става място за изява на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация... Не позволявайте на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация, да  превръщаме това място тук в клоака, в позорище, в място, което да служи за присмех и за подигравка. Това е Народното събрание и тука трябва да се коват закони. Защото, ако почнем да си говорим така, аз мога да говоря за коалиция "Сорос-Донос" от днес до края на света...Не бива да позволявате по никакъв начин такива субекти - пропаднали - да определят начина, по който НС да функционира".

Депутатът от "Продължаваме промяната" - Демократична България" Манол Пейков също се включи с морална лекция в размяната на обиди.

Манол Пейков - народен представител - ПП-ДБ

"Не е цивилизовано да си говорим по тоя начин. Г-н Костадинов, вие се опитвате да нормализирате език, който е неприемлив в публичното пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и уважително към вас. Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение, аз винаги мога да ви назова "Коцето Късопишков" - ъъ имам предвид човек, който пише с къси букви, нали. Въображението ми е безкрайно".

 Костадин Костадинов - народен представител - ПП "Възраждане"

"Не бива да допускате, уважаеми г-н председател, простащината на "Доносническа България" да надделява и да определя начина по който звучи в обществото Народното събрание. Тука горе имаше един балкон пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак. От един типичен доносник! И всичко това нещо не носи абсолютно нищо полезно за нашата страна. Аз нямам нищо против - в разговорите, помежду си, ние можем да се наричаме всякак. Но тук, от тази трибуна, трябва да се спазва някакъв тон... И когато видите представители на утайката на българската политика - "Доносническа България" да се опитват да задават просташки тон, държейки се просташки, включително и в момента, г-н председател, направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото иначе ще изхвърлим утайката ние. И няма въобще да се колебаем следващия път."

Така градусът на емоциите беше потушен с 10 минутна пауза от Росен Желязков, който наложи наложи и забележки на Костадинов и Пейков. След почивката депутатите започнаха работа по същество. 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите