Раздадоха Никулденски курбан в Монтана

  06 Декември 2022, 19:43     

Десетки  хапнаха рибена чорба на общинския  пазар в Монтана. По традиция екипът дружеството  почита  Свети Николай Мирликийски чудотворец, като раздава традиционната чорба.

 

Стилиян Каменов – управител на Общинския пазар:

На пазара са търговците, ние го смятаме за наш празник на Общинския пазар. Традицията трябва да се спазва ... Хубаво е да знаем откъде сме тръгнали и накъде отиваме, и ако ние не спазваме тези традиции, и нашите деца няма да ги спазват, затова ние трябва да поддържаме традициите живи.

 

Майстор на рибената чорба и тази година е Ели Лозанова. Тази сутрин освен сладководна риба тя е добавила в казана и малко черноморска – сафрид и чернокоп.

 

Ели Лозанова - кулинар

Усилие е, студено е, дим, но когато 100 човека се наредят на опашката и ти кажат „бъди благословен”, създаваш си навик и изпадаш в абстиненция, когато не го получаваш.

 

Цял час желаещите да опитат от курбана минаваха през импровизираната кухня на открито – без спорове,  остри забележки и критики. Край казана бе и Дядо Коледа - с шейна, чувал с подаръци и звънчета, които огласиха големия християнски празник.

 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите