Радев изпрати служебния си кабинет

  06 Юни 2023, 18:59     

На специална церемония президентът Румен Радев се сбогува със служебното правителство и благодари за неговата работа.
 

Румен Радев – президент на България
 Въпреки ограничените инструменти на служебното правителство, вие не само се справихте с овладяването на тежките кризи, но вие решихте и стратегически за България въпроси и отворихте нови възможности за възходящо развитие на страната. Знам колко ви беше трудно, колко усилия ви коства. Раздадохте се до край и искам да ви благодаря. Но най-голямото удовлетворение за вас е фактът, че дадохте спокойствие на хората и придвижихте страната ни напред. 

 

Екс-премиерът Гълъб Донев на свой ред също изрази благодарност за доверието и подкрепата.
 

Гълъб Донев –  служебен премиер
Няма да изброявам всичко онова, което постигна служебното правителство за тези 10 месеца. Така, както редица политически анализатори през последните няколко дни казват и дават оценка за работата на правителството е, че това, което е свършено за тези 10 месеца, всъщност може да се събере в два мандата на редовни правителства. Нашето правителство се превърна в правителство на действието и в правителство на работата в екип. Ние работехме не само екип като МС, работехме в екип с държавната администрация, със служителите в държавната администрация.

 

Донев благодари на всички държавни служители работили с правителството му.

Гълъб Донев – служебен премиер
Нито един министър-председател, нито един министър, нито един министерски съвет или друг орган на изпълнителната власт не би бил успешен и няма да постигне никакъв успех, ако не работи в екип и не подкрепя и не търси експертизата и професионализма на държавните служители. 

 

Бившият премиер благодари и на министрите от състава на служебния кабинет, че не са допуснали нито един корупционен скандал по време на управлението си.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите