Пробно гласуване с машина - започна кампанията за работа с устройствата

  20 Септември 2022, 18:32     

В ход е кампанията за гласуване с демонстрационна машина в населените места от Врачанско. На нея е инсталирана актуализираната електронна версия на бюлетината за предстоящия вот на 2 октомври. Общо 12 са устройствата, които Централната избирателна комисия е предоставила за ползване на общините в Областта чрез РИК Враца.

 Светлана Цветанова – председател на РИК Враца:

За Областния център са отделени 2 машини, от които едната е позиционирана в Информационния център на общината, а другата машина ще пътува по график, съобразен с Община Враца, в малките населени места, в секциите, където ще се гласува с машина. Защото има и населени места, в които, както знаем по закон, се гласува все още на хартия.

Днес устройството, придружено от технически сътрудник, беше позиционирано в селата Паволче и Челопек. В рамките на няколко часа жителите на населените места имаха възможност да изпробват как се гласува с него. Този път работата с демо-машината не затрудни възрастните хора.

Aктуализираният график на населените места, в които ще пътува демо-машината, е публикуван на сайта на Районната избирателна комисия . Точните адреси за разположение на специализираните устройства ще бъдат обозначени от общините и кметствата.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите