Приказна Коледа за над 100 деца - "Осиновете врачанско семейство"

  21 Ноември 2022, 19:06     

Стартира традиционната благотворителна кампания „Осиновете врачанско семейство“. Над 100 деца и техните семейства ще бъдат подпомогнати от различни неправителствени организации, местни институции, учебни заведения и граждани. Вече 20 години екипът на Дома на науката и техниката продължава да радва деца в неравностойно положение, в навечерието на един от най-светлите празници - Коледа. Почетният председател на кампанията Евелина Васкова припомни за извървения път през годините на благородната кауза и поздрави всички присъстващи.

Евелина Васкова – дир. на СНЦ "Дом на науката и техниката"
 Честит 20-ти рожден ден на най-милото, родно, врачанско, дарителско общество! 

Калин Каменов – кмет на Община Враца
Вярата е онази, която през годините ни е карала да бъдем заедно и единни, и да забравяме различията си! И затова поздравявам инициативата, която вече 20 години радва толкова много хора и аз вярвам, че не ги осиновява, а ги дарява с обич и надежда, че има добро…

110 деца на възраст от 2 г. до 7 г. ще бъдат подпомогнати от кампанията. Част от децата са със специални образователни потребности.

Милена Найденова – говорител на кампанията
Децата са подбрани първо от детските градини, за което са им помогнали от Община Враца и от Социално подпомагане Враца. Критериите са според техните критерии. Даряването е анонимно – анонимен е дарителят, както е анонимно и детето за дарителя. Имаме над 80 постоянни дарители, които се включват всяка година. Те са от както у-щата, имаме и детски градини, имаме и физически лица. 

По традиция празничната елха беше отрупана с картички, на които са изписани нуждите на всяко дете. Дарителите бързо направиха своя избор от елхата.

Милена Найденова – говорител на кампанията
Но там пише само момче, примерно, на 2 години, има нужда от дрехи, палто, спортен екип, играчка, книжка, ученически помагала - от този сорт. Децата са от община Враца, има основно от града, но има и няколко от съседните населени места.

Георги Митов – областен управител – Враца
Падна ми се момченце, на 3 год., което има нужда от анцуг, топка и лакомства. Още настоящата седмица ще бъдат подсигурени. 

Мартин Харизанов – народен представител
Едно момченце на 3 годинки. Неговото желание е зимно яке, играчки и дрехи и лакомства. За всички деца от кампанията единствено мога да пожелая здраве, щастие, късмет в живота – сигурен съм, че ще го имат с все повече подобни инициативи, които да докосват сърцето. 

Петя Аврамова – народен представител
Момченце на 5 години си е пожелало зимно яке, дрехи за зимата, играчки и лакомства, разбира се. Днес е прекрасен ден – ден на християнското семейство. На всички желая да имат топлина, уют в домовете, много обич, много сговор и разбирателство.

Всеки който желае да се включи в благотворителната кампания може да го направи до 15 декември.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите