Преговорите за правителство - ГЕРБ поискали още министри в кабинета

  25 Май 2023, 19:16     

Продължават разговорите за проектокабинет с втория мандат. ГЕРБ-СДС иска още министри - това е възможно, но с условия, обяви кандидатът за премиер на втората по големина коалиция - акад. Николай Денков.

Акад. Николай Денков, кандидат за премиер:
"Има желание от ГЕРБ за включване на още техни министри, но ние имаме определени правила. Разбрали сме се, че този списък ще бъде от двете сили и трябва да бъде утвърден от двете. Нямам представа кога президентът ще връчи вторият мандат. Дали ще го върнем изпълнен  зависи от това, кога ще бъде връчен мандата".

Междувременно се появиха твърдения, че първата политическа сила ще има свои хора като заместник-министри в бъдещото ротационно правителство. А от ГЕРБ на този етап отказват коментар по темата. С първа реакция след сътрудничеството на първите две парламентарни групи излязоха обаче от Движението за права и свободи, които призоваха за търпение. Но не дадоха отговор дали ще подкрепят кабинет с втория мандат.

Мустафа Карадайь, председател на ДПС:
"Ние засега не сме поканени на такива разговори и засега не участваме в съставянето на правителството, наблюдаваме процеса. Ще видим докъде ще стигне"

БСП и "Има такъв народ" не запазиха неутралност. Напротив, те отправиха критики към предложението за редовно управление.Корнелия Нинова нарече преговорите за правителство с втория мандат "Ротационната коалиция на омертата".  А Радостин Василев от "Продължаваме промяната" изненадващо свика пресконференция утре, без да уточни защо. Постът му в социалната мрежа обаче завършва със "Съд и затвор за Бойко Борисов".


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите