Преговорите за правителство - ГЕРБ и ПП почти се разбраха за кабинет

  01 Юни 2023, 20:06     

На финалната права са преговорите за кабинет във втория мандат. Това съобщи както акад. Николай Денков, така и лидера на ГЕРБ Бойко  Борисов в кулоарите на парламента.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ:
"Мария Габриел и Денков водят преговори и мисля, че са доста близо, но все пак докато не се договорят нищо не е договорено".

За бъдещия кабинет е сигурно, че няма да има партийни предложение както от ГЕРБ, така и от Демократична България.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ:
"Партията на промяната искат сами да си носят отговорност, включително и с политически лица. Ние с ДБ отговаряме на техните искания... Мария Габриел е предлагала експерти, хубаво е и другите партии да предложат експерти. Намираме се в много тежка ситуация, но ПП имат високо самочувствие".

Единственият сигурен министър за сега е Асен Василев, който ще оглави финансовото министерство. Междувременно коментар за бъдещият кабинет на първите две направи и държавния глава Румен Радев, който е на посещение в Молдова, където тече среща на върха на политическата общност в Европа.

Румен Радев, президент на България:
"Винаги съм заявявал, че България  трябва да има редовно правителство, но и твърдя, че то тябва да бъде ясно, да почива на демократични принципи и да работи за България. Не очаквам "целувката" между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение".

Тази вечер Националните съвети на двете коалиции трябва да утвърдят списъка с министри, а имената им да станат ясни утре.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите