Преди старта на новия политически сезон - премиерът апелира за мобилизация на депутатите

  29 Август 2023, 17:13     

В спешен порядък трябва да бъде приет законът, свързан а антикорупционната комисия. Това обяви пред медиите премиерът акад. Николай Денков, в навечерието преди старта на новият парламентарен сезон.

Акад. Николай Денков, премиер на България:
„Всяка от партиите трябва да си даде сметка, че освен че се конкурира с другите участници в това управление, трябва да пази общите цели, които сме си поставили. Това правителство е съставено, за да могат да бъдат постигнати основните приоритети и да бъдат приети основните закони. За мен това е най-важно. Надявам се то да не бъде пожертвано заради тяснопартийни интереси".

В отговор на журналистически въпрос за реформата в службите за сигурност, министър-председателят беше категоричен, че трябва да се обсъди тяхното преструктуриране по начин, който не позволява бели петна в тяхната работа, каквито има в момента. 


Акад. Николай Денков, премиер на България:
"Ние имаме малък брой дела срещу корупция и единичните случаи на осъдени за корупция, не заради  липсата на корупция в България, а заради недостатъчно добрата работа на правосъдната система и службите за сигурност."

Премиерът даде за пример казуса с поисканата оставка на главния секретар на МВР.

Акад. Николай Денков, премиер на България:
"Този тип двувластие, което се получава, може много сериозно да пречи на работата. Аз ако бях на мястото на главния секретар веднага щях да си подам оставката, защото това означава, че има двувластие от което страдат хората".

Първото заседание след ваканцията на депутатите е насрочено за този петък.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите