Подготовката за изборите - 300 кандидати в надпревара за кметския пост

  06 Септември 2023, 20:06     

265 кандидати за общински кметове и 35 кандидат - районни. Такава е равносметката на ЦИК към този момент. Регистрациите на партиите и коалициите започна от 5-ти септември и ще продължи до 13-ти. До сега документите за участие в местния вот са подали седемнадесет партии и три коалиции. Междувременно все още тече и назначаването на общинските комисии,  за които политическите формации не постигнаха съгласие по места. 

Росица Матева,  говорител на ЦИК
" От четвъртък до момента сме назначили 206 комисии, остават ни по - малко от 60. Това ще се случи до 8-ми септември. На 9-ти ОКИ започват своята работа". 

До 18 септември общинските администрации ще обявят предварителните избирателни списъци на публични места.

Росица Матева,  говорител на ЦИК
"И до 18 септември всеки гражданин на друга държава членка, който има регистриран адрес в Република България и има избирателни права, може да подаде заявление да бъде вписан в списъка за гласуване, стига, разбира се, този адрес -  постоянното пребиваване, да е преди 28 април 2023 година".


И към този момент все още се чака отговор от софтуерната фирма, която да каже колко ще излезе надграждането на софтуера за машинното гласуване. 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите