По стъпките на Ботев и неговата чета: Близо 2000 участници в похода "Козлодуй-Околчица"

  27 Май 2024, 14:34     

Близо 2000 ученици и туристически организации се включват в 76-ия Национален туристически поход "Козлодуй - Околчица". Началото на единствения по рода си поход бе даден във Враца, с официалното изпращане на поклонниците на поета и революционер. Най-многобройните групи са от Бургас, Велико Търново и Стара Загора. Походниците ще преминат 120-километрово трасе в рамките на 7 дни, като кулминацията е на 2 юни със Всенародното поклонение на вр. Околчица.

Яна Атанасова - гр. Провадия
Моите родители лично ми казаха, че трябва да е запиша защото така ще се откъсна от света с телефоните и новата техника и ще можем да се докоснем до нашите корени.
Дея Славова - гр. Провадия
Много съм горда, че съм българка, заради историят ни и просто нямаше как да изпуснем тази възможност да разберем колкото се може повече за Ботев, за неговата чета и да минем по стъпките му за да видим какво точно е трябвало да претърпят тези хора за да могат да спасят България.
Димитър Тодоров - гр. Годеч
Аз съм абитуриент, но въпреки баловете, празненствата съм тук. Самара история на Ботев, както те са го направили този поход за три дни, ни е го минаваме за пет и го усещам толкова тежко и трудно е немислимо как са го направили те в тези времена.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите