Отново без кворум - гласуването на вота на недоверие се отложи за сряда

  17 Ноември 2023, 14:31     

И днешното прегласуване на вота на недоверие в парламента бе отложено. Причината – отново липса на кворум. В зала се регистрираха само депутати от ПП-ДБ и БСП. Така гласуването на вота на недоверие бе отложено от председателя на парламента за идната сряда. Вчера процедурата бе прекъсната отново заради липса на кворум, защото от ГЕРБ-СДС и ДПС демонстративно напуснаха залата, след отхвърления законопроект за незабавна отмяна на дерогацията на руски петрол.

Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ:
Ние не сме партия, която осигурява кворум. Това е първата партия на избори подред. И ние кворум не осигуряваме на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от правителството, само заради петрола. 

Корнелия Нинова – председател на БСП:
Тези, които днес не се регистрираха и нямаше кворум спасиха правителството, дадоха време на Сглобката до сряда да продължат да си извиват ръцете и да се договарят. Кой на кого какво ще даде, за да отстъпи, за да продължи правителството или да падне. Нашата позиция е ясна и категорична. Внасяйки вота на недоверие ние искаме оставката на правителството. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите