От социалната мрежа: Политическите лидери продължават с анализите си след вота

  12 Юни 2024, 14:20     

Продължават реакциите на политическите лидери от социалните мрежи след изборите. Председателят на ДПС Делян Пеевски призова всички евроатлантически лидери да започнат разговор за бъдещето на България. По негови думи държавата трябва да има стабилно редовно правителство. Пеевски е категоричен, че вотът на българските граждани задължава партията му да отстоява евроатлантическите ценности и принципи, и ДПС няма да се отметне от това задължение. А лидерът на "Възраждане" пък заяви, че с абсурдно ниската избирателна активност, българският народ е гласувал вот на недоверие на собствената си държава. Според Костадин Костадинов с резултатите на ДПС като втора политическа сила, националната сигурност на страната ни вече е поставена под изключително сериозна заплаха.

Делян Пеевски – председател на ДПС:
Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите. Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство. Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание. 

Костадин Костадинов – председател на Възраждане:
В парламента влезе нов американски проект, основателно вече наричан Двуличие. Основният печеливш от появата на новата евроатлантическа формация е ДПС, които благодарение на нея станаха втора политическа сила. Този успех на бизнес пирамидата обаче е симптоматичен. При ниска избирателна активност сега всеки местен феодал може да направи "тематична коалиция" с друг местен феодал и ако си купят някоя тик-ток звезда да ги рекламира, влизането в парламента няма да е проблем, особено ако си купят и гласове...Така постепенно се изгражда нова политическа система. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите