Още за ротацията - Пеевски: "Христо Иванов иска прокуратурата"

  22 Февруари 2024, 14:58     

Според Пеевски ДПС е гарант за стабилност на правителството през последните девет месеца, а обвиненията в задкулисие с ГЕРБ са неоснователни. Скритите договорки според него идвали от друго място. 

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС
"Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Искаше да бъде сигурен как ще се избере ВПС и да бъде избран ортака му Андрей Янкулов от АКФ, за който се спрягаше за главен прокурор и за зам. - главен прокурор Сава Петров. Христо Иванов и олигарсите зад него искат да завземат прокуратурата.  Кое е лошото на ДПС, че Христо Иванов 9 месеца пи мазно турско кафе и седеше в скута ми".

Христо Иванов отказа да коментира казаното от Пеевски, но заяви, че на дневен ред продължават да бъдат преговорите. 

Христо Иванов, ПП - ДБ
"Нямам навика да влизам в тоя тип разкази от някакви срещи защото ние сме древна професия, но професията от която се вадят такъв тип компромати е още по -древна. За момента, да темата са регулаторите, да темата е как ще бъде избран следващия главен прокурор. Темата е следващия да не бъде като Гешев и Цацаров, който бяха избрани с помощта на ГЕРБ и ДПС. Ако по мое време бяха избрани такива прокурори аз бих си мълчал". 

В същото време темата за меморандума, предложен от ПП - ДБ продължи и днес да ядосва Бойко Борисов. Според него формацията прави точно обратното на това, което е предложила. 

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ 
"Запознах се с меморандума и някак ми е като попската работа, където един поп казал няма да ме гледате какво правя, а ще слушате какво говоря". 


 
Oт БСП попитаха в чии скут е седял пък Бойко Борисов. "Има такъв народ" също не се сдържаха и коментираха темата на деня. 

Тошко Йорданов, ИТН 
"Продължаваме промяната" са една група лаладжии и лицемери, които са в сглобка с ГЕРБ. Те ходят да пият мазно турско кафе в скута на Делян Пеевски, така, че е безпредметно да ме питате какво говорят от ПП". 

А премиерът Николай Денков призова политиците да успокоят страстите и да седнат на масата за преговори. 

Николай Денков, минитрър - председател
"Нормално е когато се инициира политическо обсъждане по въпроси да се получи челен сблъсък на идеи, също е нормално след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Именно това очакват хората от нас днес". 

Дали и кога "некоалицията" в крайна сметка ще седнат на масата за преговори, никой не може да каже. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите