Охраната на вота - 500 полицаи ще пазят секциите във Врачанско

  31 Март 2023, 19:41     

500 униформени ще следят за реда в изборния ден във Врачанско, охраната на секциите ще започне още от утре. 

Комисар Иван Коцев, началник на "Охранителна полиция" в МВР - Враца
"Допълнително, което ще направим, тези хора, които охраняват през нощта, когато нашите хора застъпят утре на  обяд, ще направят огледа на цялата сграда във връзка с бомбените заплахи. Не използваните помещения ще ги запечатваме с наши лепенки".

Работата на полицията ще приключи едва когато изборната комисия отчете и последната бюлетина. 

 Комисар Иван Коцев, началник на "Охранителна полиция" в МВР - Враца
"Всичко е добре, имаме хора и се надявам, че ще мине добре". 

Служителите на Областна администрация пък ще подпомагат организационно Районната избирателна комисия още при началото на приемането на протоколите.

Георги Митов – областен управител - Област Враца

"Виждате, преброителния пункт е обезпечен с необходимия брой маси, столове, компютърни конфигурации. Осигурено е допълнително захранване с интернет връзка, допълнително захранване с електричество, така че да не се прекъсва процеса. Залата, в която членовете на секционните избирателни комисии ще чакат реда си също е отоплена, още от понеделник е парното работи там, за да се чувстват по-комфортно".

Осигурен е дежурен техник, който ще бъде на разположение през цялото време. Монтирани са и допълнителни осветителни тела.

Георги Митов – областен управител - Област Враца

"Района около пл. Хр. Ботев ще бъде място за паркиране на автобусите, които ще докарват членовете на секционните избирателни комисии от Областта"

 

Изборният ден започва в 7:00 часа в неделя и се очаква да приключи в 20 часа.