Новото звено към МВР се отчете

  31 Август 2023, 18:15     

Новото междуведомствено звено на Прокуратурата и МВР представи дейността в борбата с разпространението на наркотици и нелегалната миграция. За периода от 1 до 25 август са задържани близо 3700 нелегални мигранти, влезли в страната ни, както и 400 каналджии, които са предимно от трети страни. През август са проведени над 400 акции, които са разкрили близо 20 лаборатории в страната. По тези случаи за задържани над 600 лица.

Илиян Рангелов, прокурор при ВКС:
"За съжаление, налице са примери за тежки убийства и причинени телесни повреди след употреба на наркотични вещества или във връзка с производството или разпространението на такива".

От МВР отбелязаха  и високотехнологичната нарколаборатория в село Врани кон, където са работили и граждани на Нидерландия.

представител на МВР:
"Лабораторията е без аналог в нашата страна. До този момент с такъв капицитет и такава техника не е задържана. Обемите са мащабни като за пример мога да ви кажа, че за една седмица е можело да се обработят 1000 литра прекурсори, които да бъда преработени в синтетичен наркотик - метамфетамин".

Междуведомственото звено ще работи с МОН и Здравното министерство по кампании за превенция на употребата на наркотици сред непълнолетните.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите