Некоалицията пред разпад? - Б. Борисов: „За мен сглобката не съществува“

  02 Ноември 2023, 15:16     

Лидерът на ГЕРБ не скри обидата си от действията на партньорите в управлението. Той разкритикува по-актуалните политически теми и скандали на среща в Ловеч.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС

За мене сглобката в момента не съществува. В момента нямаме никакви причини, включително и моралните ценности, да издигнат хора от ДС не могат да ги припишат срещу никого от нас… 

Борисов изрази съмнения дали следващата седмица ще има заседание на Народното събрание.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС

Като ги слушам и какви глупости говорят, дори не знам следващата седмица дали ша почне изобщо парламента. Щот навсякъде ГЕРБ е обещал, че ще направи „Струма“, ще направи „Хемус“, ще направи Велико Търново-Русе и съответно Ботевград-Мездра- Враца-Монтана-Видин. Ние повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес и ние след това да ги… да си затрайваме. Защото, ако нещо се случи добро в този парламент относно евроатлантическата ориентация, а и в предишния, ще се случи благодарение на ГЕРБ. 

Критиките на лидера на ГЕРБ спряха до тук. 

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС

ГЕРБ били виновни за това, че техния зам.-министър отива и мърсува, отива и снима с личния си телефон нарушения на неговата заповед. А представете си бе, колега Атанасов, че аз снимам с телефона там, ти ще отидеш ли спокоен на избори? Те и това искат да напра‘ат! И това да ни го вменат като вина. Ние сме ги побеждавали с машини – е сега ша има и с машини –к‘вото искат. Но има заповед „не моо да снимаш с личния телефон“. Той отива и снима. И виновни сме ние. Защо? Като сме виновни е сега си имате много ортаци, много авери от другите партии…

Борисов се закани, че следващата седмица ще направи национално съвещание, на което щял да прецени дали има нужда да продължава некоалиционното управление.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите