Недоволство във ВиК - Монтана - служители протестират заради рокади в дружеството

  29 Ноември 2023, 19:42     

Часове след извънредното събрание на акционерите на ВиК, Монтана служители от дружеството изразиха категорично недоволство от взетото решение, и се обявиха в подкрепа на досегашния управител. 

Илиян Каменов, „Подкрепа“
Доста ВиК управители в страната са сменени по политически причини, това не е управител на гастроном, за да бъде сменен, хората ще бъдат потърпевши.


В началото на тази година  Валери Иванов е спечелил конкурса и има  договор за управление на дружеството  за три години. Основанието за освобождаване на му било отнет достъп до класифицирана информация.  На 24 -ти ноември обаче  достъпът му е възстановен.  
 
Наталия Железова,  „Човешки ресурси“
Не може да се говори за някаква основателна причина за смяна на управителя на дружеството.

Наташа Стоянова, ръководител „Финанси“
Дружеството стои стабилно, обслужва всички свои задължения, разплаща се с персонала, бюджета и контрагенти.

Валери Иванов, управител ВиК
В момента десетки места са без вода, без ел захра те са много по -важни от Валери Иванов и какво се случва, нещата са сериозни. Ситуацията е тежка и това, което се случва с моето освобождаване е по-маловажно от нещата и хората, които трябва да имат вода и вече 100 часа са без вода и ел захранване.

ВИДЕО:
И към момента не е ясна причината защо представители на 10-те общини от региона, които също са акционери във ВиК, не са участвали в  общото събрание.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите