Напрежение при предаване на протоколите: Около 2/3 са обработените документи в РИК Враца

  10 Юни 2024, 19:12     

Напрежение при предаването на секционните избирателни протоколи в РИК Враца. Това казаха членовете на СИК-овете, които все още чакаха своя ред тази сутрин в залата на ПГРТ осигурена от Областна администрация Враца. Вижте повече.

Към 9.00 ч. сутринта около 2/3 от Секционните избирателни комисии са успели да предадат изборните си книжа във Враца.Тази сутрин все още чакаха членове на СИК, които са дошли през нощта във Враца. Над 7 часа чакаха СИК-овете, имало е и напрежение, заради струпването на комисии.

Спаска Гиздова - пред. на 18 СИК, Козлодуй:
Бяхме на стъпалите на тази сграда и се наложи едни мъже да се разкрещят за да решат от вътре охрана и т.н. да ни дадат номерца, та всеки да си знае кога трябва да влезе. Но това стана може би 30-40 минути бяхме на стъпалите и не искам да се изразявам как. Никакъв ред всичко пристига и застава на стъпалите, те не могат да ги пуснат защото сме много народ. Три автобуса едновременно пристигнаха и ние чакаме отвън.

 Валентина Найденова - предс. на 6 СИК, Малорад:
Ами като дойдохме просто се струпахме всички пред сградата и полицаите ни спряха естествено. Напрежение се получи някакво, но не бяха виновни полицаите.

Малина от Бърдарски геран чака от 2.00 ч. през нощта.

Малина Пенкова - 21 СИК, Бърдарски геран:
Взехме си номерче и чакаме да ни дойде реда. Първо там на една контрола минахме и сега сме на втората, предс. на комисията в момента проверява протоколите и сега вече сме на финала.

Попълването на протоклите е затруднило СИК-овете, споделя Малина.

Малина Пенкова - 21 СИК, Бърдарски геран:
Четири часа попълвахме трудно е да.

Около 10.00 ч. комисиите от врачанското село Рогозен още не бяха влезли.

Ивалина Томова - предс. на 9 СИК, Рогозен:
В 4.00 ч. бяхме тук, а сега сигурно е 10.00 ч. Чакахме отвън, а после ни извикаха та влязохме горе и продължихме с чакането. Няма как да стане толкова бързо. Напрежението беше повече, иначе мисля че се систематизират нещата. Ама голямо напрежениое значи всеки се е изнервил от това чакане, разхвърляха ни насам натам.

След края на изборния ден е имало и прекъсване на ел. захранването в центъра на Враца и секционни избирателни комисии в НУ "Ив. Младенов" е трябвало да продължат броенето на бюлетини като са си осигурявали светлина с мобилните телефони. А към 10.00 ч. сутринта около 230 от 330 Секционни избирателни комисии са успели да предадат протоколите си в РИК Враца.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите