Наградиха военни включили се в спасяването на хора

  23 Март 2023, 17:52     

Министърът на отбраната Димитър Стоянов награди военнослужещи от състава на 16-а авиобаза Враждебна и медици от Военномедицинска академия, които участваха в дейностите в помощ на пострадалите от голямото земетресение в Република Турция в началото на февруари.

Димитър Стоянов, министър на отбраната

„Вие показахте героизъм в мирно време. Показахте, че на Българската армия може да се разчита във всеки един момент. Благодарение на Вас ние показахме на нашите съседи, че могат да разчитат на нас“

Адм. Емил Ефтимов, началник на отбраната

"Винаги съм твърдял, че българската армия е близо до хората. В този момент обаче бяхме близо и до нашите съседи, в братка Турция. Министърът на отбраната в словото си подчерта навременната помощ. Това е така заради Вас. Прекрасният летателен инженерно - технически състав, ВМА".

Адмирал Ефтимов запозна наградените военнослужещи с благодарственото писмо, получено от началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски генерал Яшар Гюлер. В него той изразява благодарност за ценната подкрепа, която България е оказала на страната им, както и своите пожелания към българските военнослужещи за здраве и благополучие. С наградни знаци бяха отличени подполковник Пламен Дончев, капитан Николай Георгиев, майор Мирослав Пипев, капитан Любомир Кирилов, майор Цветан Станимиров, капитан Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков. На тържествената церемония присъстваха членове на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, висши офицери от Българската армия.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите