Министърът на културата идва във Враца

  29 Май 2024, 14:43     

Министърът на културата Найден Тодоров ще бъде специален гост днес на премиерата на най-новото представление на Драматично-куклен театър Враца „Добре дошли в България 2“. За първи път в историята на местната трупа министър ще бъде сред почетните гости. Визитата е изключително събитие за културния живот на града.

Присъствието на Найден Тодоров подчертава значимостта на театралното изкуство и ще привлече още повече внимание към представленията на Врачанския театър. Спектакълът „Добре дошли в България 2“  беше създаден специално за Драматично-куклен театър- Враца от Здрава Каменова и Гергана Димитрова. Те успяват майсторски да съчетаят хумор, емоционалност и критичен поглед върху различните аспекти на българската действителност.

Владлен Александров – директор ДКТ – Враца:
„Това е поредната премиера на ДКТ – Враца. Силно актуална, с политически, социални, драматургични послания към днешния зрител. Поканихме министър Найден Тодоров като наш съмишленик. Той е от водещите български творци. Смятам, че в днешния ден на врачанския театър едно такова посещение е знаково, защото то ще ни накара да работим още по-интензивно, още по-смислено, още по-значимо за развитието в този град и в региона. Враца заслужава да има сериозна театрална институция.”

„Добре дошли в България 2“ щрихира желанията и вълненията на различни групи хора в съвременна България – от президента, през жителите на малките населени места и самотните жени. С хумор, самоирония и любов авторите Здрава Каменова и Гергана Димитрова създават моментна снимка на съвременната българска действителност, базирайки се на действителни събития от последните години. Необичайните ситуации на героите превръщат реалността им в поредица от метафори.  Под режисурата на самата съавторка на текста Гергана Димитрова, спектакълът обещава да бъде вълнуващо театрално изживяване за публиката.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите