Любопитни кадри - заснела ли е камера на RMTV договорки в ОБС - Видин?

  28 Ноември 2023, 19:45     

Дата е 24 -ти ноември, часът малко след 11. Камерата ни е насочена срещу шефът на левицата във Видин. На кадрите се вижда как той обяснява на колегата си Величко Кирилов нещо, което по думите на Иванела Илиева е инструкция как да се гласува. 

Иванела Илиева, общински съветник
"Което потвърждава моите думи, че той ми дава указания. Същото се вижда на кратък момента от това, което вие сте излъчили от конкретния ден. Как той дава насоки на колегата Кирилов. Посочва му ясно как да постави точка за плика, от вътрешната му страна. Дори му пояснява, че аз отляво трябва да поставя точка, посочвайки ме". 

Още вчера след разразилия се скандал, Илиева е подала молбата си за напускане от партията. 

Иванела Илиева, общински съветник
"Въпреки това отново бяха предприети действия против устава на партията. Въпреки мен е свикан пленум на партията, на който основната тема е била аз да бъда изгонена от БСП за България и да ми бъде поискан вот на недоверие за да напусна структурата на Общински съвет. Това е неправомерно действие защото по устав не може да бъде завършена процедурата". 

Потърсихме за коментар отново председателя Найден Йонов но без успех. В същото време от ГЕРБ вече входира в деловодството на прокуратурата и Областния управител жалба за това, че изборът в петък е бил незаконен. 

Валери Василев, председател на групата на ГЕРБ в ОБС - Видин
"За нас този избор беше грубо нарушение на правилата. Както вече се разбра от колегите, които вече излязоха в ефир, съвсем видно два от пликовете бяха маркирани. Това е контролиран вот и тези бюлетини не би трябвало да се броят". 

Още в петък Иванела е подала сигнал и в полицията. По наша информация вече са започнали и разпити, като вече са дали обяснения съветници от няколко политически формации. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите