Край на сглобката?: Румен Радев с коментар за новия кабинет

  09 Април 2024, 19:07     

С днешния указ се слага край на един провален политически експеримент. Така коментира президентът Радев назначаването на служебния кабинет.

Румен Радев - президент на България
Преди десет месеца аз връчвах мандата на г-н Денков, аз го призовах да не го реализира заради антидемократичните заявки в записа на заседанието на ПП. Въпреки това правителството беше създадено и то се провали от властолюбие и корист. 

Държавният глава за пореден път намекна за конституционните реформи и последствията от тях.

Румен Радев - президент на България
Този служебен кабинет за първи път се създава по новите положения от Конституцията. И, знаете, неистовият стремеж на партиите от Сглобката да отнемат правомощията на президента по отношение на служебното правителство, аз по никакъв начин не съм се бъркал по отношение на кадровата политика и не нося отговорност за неговите действия.   

Президентът коментира и вътрешния министър.

Румен Радев - президент на България
Ако аз трябваше да назначавам това служебно правителство, да го определям, аз нямаше да го оставя за министър, за разлика от кабинета „Денков“ нямаше и да го назнача. 

Според Радев скандалът около МВР и митниците е криминален случай, който се опитва да се трансформира в политически с предизборна цел.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите