Комисията "Нотариуса": Само Гешев се яви на заседанието

  16 Април 2024, 18:24     

Бившият главен прокурор Иван Гешев отново заяви, че не познава Мартин Божанов - Нотариуса. Бил дошъл на заседанието само заради уважение към парламента като институция.

Иван Гешев, бивш главен прокурор
"От него е останал обаче само сградата, не и пълнеж. Ще кажа, че днес би трябвало да е празник на българската конституция, но тук в тази сграда са хората, които направиха конституцията мръсна дрипа".
 

А иначе освен словесни престрелки Гешев разкри и фактология около сблъсъка си с името на Нотариуса. По думите му, докато е бил на поста заместник-главен прокурор в Специализираната прокуратура, за която е отговарял, през 2018 г. е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов - Нотариуса.

Иван Гешев, бивш главен прокурор
"Докато бях главен прокурор беше образувано дело за Петьо Петров - Еврото, който в момента се укрива. Така, че единствените действия които са предприето срещу тези хора е било докато аз бях главен прокурор. Всички дела за олигарски са били по мое време и вече са в съда. Защо не питате защо съдът ги протака с години ами питате главния прокурор". 

И още: През цялото изслушване, което не продължи повече от един час. Екс - прокурор номер едно спомена на няколко пъти името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото му бил много симпатичен. А след като депутатите го обвиниха в политически изказвания, Иван Гешев не остана длъжен. 

Иван Гешев, бивш главен прокурор
"Не знам дали съм политик. Това е мръсна дума и някак си не пасва, не ми харесва да ви кажа. Някак не ми е приятен пълнежа". 

Гешев обвини депутатите от ПП - ДБ, че комисията служила за политическа реклама и в крайна сметка нова информация около дейността на  Нотариуса не стана известни и този път. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите